Over Wendy

Hoi, wat leuk dat je mijn site bezoekt en een beetje door aan het klikken bent!

Mijn naam is Wendy Torenvliet, ik ben op het moment van schrijven 48 jaar oud, en ik woon samen met mijn man Arno en katten Siyah en Sylver in het mooie Breda. Ik woon hier sinds 2005 maar kom oorspronkelijk van boven de rivieren zoals ze hier dan zeggen. Ik ben geboren en getogen in Schiedam, de stad waar mijn vader ook geboren is. Mijn moeder komt uit Rotterdam. Voor de liefde verhuisde ik naar Brabant, en ik zou niet meer terug willen.

In Schiedam doorliep ik de basisschool en het gymnasium waarna ik vertrok naar Leiden voor de studie Engelse Taal en Letterkunde. Daarnaast raakte ik geïnteresseerd in alles wat met het internet te maken heeft. Social media, websites, web software, apps, het maakt niet zo uit. Ik startte na mijn studie dan ook niet als docent Engels, maar als consultant bij een IT bedrijf. Inmiddels werk ik as scrum master (agile team coach) bij een groot internationaal bedrijf waar de dagelijkse voertaal Engels is. Zo komen mijn studie en interesses mooi samen!

Schrijven

Geschreven heb ik dus altijd wel. In eerste instantie voor mezelf, later op een Amerikaanse roleplay site in de wereld van Robert Jordan. Hele boekwerken schreef ik er, en ik ontmoette ook een groot deel van wat op dit moment mijn vriendenkring is. Een klein deel daarvan is ook meteen mijn schrijfgroepje waarin we elkaar proberen te stimuleren tot grotere hoogten.

Toch beschouwde ik mezelf altijd meer als lezer, dan als schrijver. Dat veranderde toen ik in 2016 mijn eerste verhaal voor Fantastels schreef, inzond en prompt vijfde werd. Vanaf dat jaar ben ik serieus aan de slag gegaan met het schrijven van korte verhalen en heb ik meegedaan aan Waterloper, Fantastels, de Harland Awards en EdgeZero. Dat heeft me meerdere top 10 plekken (en bij Waterloper zelfs eenmaal een tweede plaats) opgeleverd. Daarnaast werden verschillende verhalen van mij gepubliceerd in EdgeZero, Wonderwaan, Fantastische Vertellingen en komt er binnenkort een verhaal uit in de nieuwe “In de polder” bundel van Mike Jansen.

Verder werk ik aan een langer manuscript. Dat is heel andere koek dan korte verhalen! Voor mij is het één grote ontdekkingstocht naar hoe dit moet – ik hoop de eerste draft eind 2022 af te hebben. Wil je daar meer over weten? Kijk dan even op deze pagina.

Books are a uniquely portable magic

Stephen King
Dans voor Mij
First Draft 100%

Favorieten