Korte verhalen

Ik heb eigenlijk altijd wel geschreven. Een van de vroegste herinneringen die ik heb, is dat ik in een schriftje een heel verhaal neerpende over een meisje in een magisch bos. Dat meisje was – vanzelfsprekend – ik en ik was er duidelijk al vroeg bij qua genre.

Toch duurde het nog tot 2016 tot ik meedeed aan mijn allereerste verhalenwedstrijd. In de tussentijd had ik al heel wat boekwerken geschreven op een roleplay site in de wereld van Robert Jordans Wheel of Time en met NaNoWriMo, maar in het Nederlands schrijven deed ik eigenlijk niet, en ter beoordeling van een jury of uitgeverij al helemaal niet.

Tot ik via mijn schrijfgroepje in aanraking kwam met de Fantastels Verhalenwedstrijd. Ik waagde het er op, deed mee en werd prompt vijfde. En won de Grijze Duivenprijs, als oudste debutant die het hoogste eindigde. Fantastels is inmiddels verleden tijd, maar gelukkig heeft oa Waterloper het stokje opgepakt. Want ik had de smaak te pakken.

Hieronder vind je een overzicht van de korte verhalen die ik inmiddels heb geschreven.

Donkere wolken

Spookverhaal over de vrouw van een schrijver, wier man wel een heel vervelend souvenir meeneemt uit zijn research trip naar Japan.

Donkere wolken van Wendy Torenvliet was een mooi spookverhaal, gebaseerd op tragedie, maakte mooi gebruik van Japanse mythologie en was sfeervol. Het einde was misschien voor een echt spookverhaal wat te positief.
Johan Klein Haneveld
Schrijver
4/5

Rouw in 3D

Wat gebeurt er als je je verdriet probeert uit te wissen met behulp van technologie?

In mijn persoonlijke rangschikking had ik verder ook nog 5 sterren voor Rouw in 3D van Wendy Torenvliet. Dit is een verhaal waarin emotie en technologie perfect in balans zijn.
Marvin O.
Hebban recensent
5/5

Hora est

Een doodgewone vrouw komt in de metro haar dubbelganger tegen. Wie is ze?

De verhaallijn is mooi opgebouwd, mysterieus en spannend. De schrijfwijze zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen, geen ingewikkelde constructies en meeslepend. De karakters zijn goed geschreven, je voelt je direct betrokken en leeft mee.
Anoniem
Jurylid Harland Awards

Het bloed heiligt de middelen

Het leven van een studente wordt achtervolgd door haar verleden waarin niets is wat het lijkt.

De schrijver van dit verhaal beschrijft de spanning, de wanhoop en alles zo goed dat ik er kippenvel van kreeg en zo benieuwd was hoe het af zou lopen, dat ik niet wist hoe snel ik het uit moest lezen. Ik kan hier eigenlijk alleen dit over zeggen: Wanneer komt er een vervolg en wat zou ik dit graag verfilmd zien!
Conny vd Elshout
Jurylid Waterloper

Heathcliffs ronde

Als een oudere dame voor revalidatie in een bejaardenhuis terecht komt, blijkt daar iets goed niet pluis.

Je hebt een goed verhaal geschreven met een mooie wereld, een verrassend mysterie, interessante personages én je weet me op het verkeerde been te zetten. Daarnaast is het ook nog eens gewoon goed geschreven. Toen ik je verhaal in de finale las, wist ik direct dat het een topverhaal was dat in de hoogste regionen thuis zou horen.
Gerard van den Akker
Jurylid Waterloper
4/5

Het water kruipt waar het niet gaan kan

In een dystopische wereld proberen twee werkers een betere wereld te creeeren voor het gewone volk.

Geschreven in samenwerking met Kelly van der Laan en runner up voor de Edge Zero Award van 2021

Een verhaal dat indruk maakt door analogie met onze hedendaagse werkelijkheid, geëxtrapoleerd naar een onzekere, donkere toekomst, waarbij een sprankje hoop wordt gegeven op een verandering ten goede.
Anoniem
Publieksstem
5/5

Books are a uniquely portable magic

Stephen King
Dans voor Mij
First Draft 100%

Favorieten