Dans voor mij

Op dit moment werk ik aan de eerste draft van mijn manuscript genaamd Dans voor mij. Het concept werd ergens in 2018 geboren, op de fiets naar huis, en in eerste instantie als thema voor een kort verhaal. Ik wilde heel graag een Black Mirror achtig verhaal schrijven – iets dat in de nabije toekomst zou spelen, zou gaan over technologie die te ver doorgetrokken wordt. Daarnaast was ik weer eens opnieuw aan het lezen in Firestarter van Stephen King. Het leek me leuk om ook eens een verhaal te schrijven dat las als één grote chase.

Voeg beide concepten samen en je hebt ineens een idee voor een verhaal. Een verhaal dat al snel de marges van een kort verhaal ontsteeg. Hoe moest ik dat gaan aanpakken?

 

Post-it sessie

In de zomer van dat jaar kwam Kelly bij mij op bezoek en hielden we een plot sessie. Kelly stelde me vragen over het verhaal, en ik beantwoordde ze. We plakten alle ideeen met stickies op de muur en voor ik het wist had ik een outline staan met delen, scenes en een gevoel bij een aantal personages. Er zaten twee super vette scenes in waarbij ik stond te popelen om ze te gaan schrijven.

Als ik het me goed herinner, ben ik in dat jaar al begonnen met schrijven. Toch spreken we nu van eind 2022, en de eerste draft is nog niet helemaal klaar. Eind 2018 werd ik namelijk ernstig ziek, en een rollercoaster van behandelingen en hersteltrajecten volgden. Een periode waarin mijn hoofd bepaald niet naar schrijven stond. En zo ben ik in 2021 weer begonnen met dit verhaal.
Ik hoop het voor het eind van dit jaar af te ronden in de eerste versie -> kijk maar naar de progress bar daar in de zijbalk. En dan … dan begint het echte werk pas. Herschrijven, proef laten lezen, weer herschrijven en dan kijken of iemand interesse heeft 🙂 En als dat zo is, dan volgen er vast nog meer herschrijfrondes haha.

Het verhaal

Maar waar gaat het eigenlijk over? Stel je voor dat je aan het promoveren bent op behoorlijk vooruitstrevende technologie, dat per ongeluk op jezelf toepast en vervolgens een soort superkracht krijgt tegen wil en dank. Wat doe je dan? Al helemaal als je op de hielen gezeten wordt door je promotor en een bedrijf dat de rechten heeft gekocht over jouw superkracht en je koste wat kost te pakken wil krijgen? Een race tegen de tijd start, waarbij mijn hoofdpersoon niet alleen uit handen moet zien te blijven van iedereen die haar wil grijpen, maar ook haar familie en vrienden probeert te beschermen … en tegen het morele dilemma aanloopt van haar eigen krachten. Gebruiken? Of niet? Wanneer ga je te ver? Read and find out 😉

Op deze site zal ik je op de hoogte houden van de vorderingen!

 

Books are a uniquely portable magic

Stephen King
Dans voor Mij
First Draft 100%

Favorieten