Over Wendy

Hoi en welkom op mijn hoekje op het web. Ik ben Wendy, ik ben 42 jaar oud en woon in Breda met mijn fantastische man Arno en drie katten. Ik kom oorspronkelijk uit Schiedam, heb ook nog even in Delft gewoond, maar heb Zuid Holland in 2005 verlaten om in het gezellige Brabantse te gaan wonen.

Lezer of schrijver?

Tot voor kort beschouwde ik mezelf eigenlijk veel meer als een (proef)lezer, dan als een schrijver. Geschreven heb ik altijd al wel, maar dan ofwel in een turn-based roleplay setting, ofwel voor zeer besloten kring. De taal waarin ik schreef was Engels. Lezen was meer mijn ding, en dat deed ik van heel jongs af aan. Zelfs de encyclopedie was niet veilig. In de loop van de jaren heb ik heel wat fictie verslonden, en mijn voorliefde lag (en ligt) bij de fantastische literatuur. Horror en fantasy, Sci-Fi en alles daar tussenin.

Daarnaast heb ik een aantal keer meegedaan aan NaNoWriMo, ofwel National Novel Writing Month. Het idee is om in een maand een manuscript van 50.000 woorden of meer op te leveren. Hiermee zorg je er voor dat dagelijks schrijven zich innestelt in je dagelijkse bezigheden. Ik moet je eerlijk zeggen, met dat laatste worstel ik nog steeds!

Donkere Wolken

Schrijven begon voor mij pas echt serieus in 2016. Er broeide een idee voor een verhaal, en dit keer werkte ik het ook uit en stuurde het op naar Fantastels. Donkere Wolken was mijn eerste korte verhaal, mijn eerste verhaal in het Nederlands en ook het eerste verhaal dat ik ooit aan anderen liet lezen dan die al eerder genoemde besloten kring. Het eindigde prompt als vijfde bij Fantastels, en inmiddels is het ook geselecteerd voor publicatie in de EDGE.ZERO bundel van 2016. Zo. Ook hallo!

Hierdoor heb ik de writing-bug wel een beetje te pakken moet ik zeggen. Op dit moment werk ik aan een nieuw Fantastels verhaal, en heb ik de eerste woorden op papier gezet voor een volledig manuscript. Ik ben teruggekeerd naar mijn eerste liefde, de horror. Hopelijk  krijg ik in de toekomst nog meer kansen om mijn schrijfsels aan een groter publiek te laten zien!