Trek Sagae en Fantastels 2017

Wat vliegt de tijd! Het is al weer bijna eind september, de inleverdatum voor de Harland Awards is al weer geweest en dus staan Fantastels en Trek Sagae al weer voor de deur. Met beide wedstrijden ben ik dit jaar bezig, al is het niet op dezelfde manier.

Trek Sagae

Niet lang nadat ik hoorde dat Donkere Wolken gepubliceerd zou worden in de EDGE.ZERO bundel kreeg ik een mail van Dirk Bontes. Dirk is oa jurylid bij Fantastels en als zodanig had ik hem begin dit jaar al ontmoet. Hij is degene die in zijn juryrapport over Donkere Wolken zei dat “als deze auteur nog niet gepubliceerd is, dan moet het er maar snel van komen”. Ik vond dat een enorm compliment maar dacht ook tegelijkertijd dat dat waarschijnlijk niet in de kaarten stond. Hoe mis kun je het soms hebben 🙂

Dirk mailde mij met de vraag of ik misschien wilde jureren voor Trek Sagae, een schrijfwedstrijd die hij al een aantal jaren organiseert. Wat ontzettend tof! Ik wilde wel weten wat dit precies zou inhouden, dus na wat extra informatie en er goed over na denken besloot ik dat ik dat wel wilde. Ik vind het ontzettend spannend – want ik voel mezelf amper een “echte” schrijver, laat staan een schrijver die nu andere verhalen gaat beoordelen. Aan de andere kant heb ik al wel een aantal manuscripten van Kelly mogen proeflezen, dus helemaal een nieuweling ben ik ook niet. En, ik hoop dat ik deze ervaring aan kan grijpen om zelf ook weer beter te worden als lezer én als schrijver. Spannend dus!

Inmiddels is de Trek Sagae website geupdate, en kun je er ook mijn biografie vinden. Yay!

Fantastels

Daarnaast komt de deadline voor het insturen van een Fantastels verhaal snel dichterbij. Nog iets meer dan een maand en dan is het zover.

Er broedde al een tijdje een idee in mijn hoofd, en het lijkt er op dat het er nu echt goed uit aan het komen is. Ik kan er niets over zeggen, want deze wedstrijd is gestoeld op anonimiteit en zodra een van de juryleden je ook maar ergens aan herkent, ben je gediskwalificeerd 🙂 Laten we het er op houden dat ik tot nu toe tevreden ben over het verhaal en de vorderingen die ik er mee maak, en dat ik dit jaar meer experimenteer met “out of my comfortzone” stappen. Ik ben dingen in het verhaal aan het doen die ik nog nooit eerder heb gedaan. Heel benieuwd hoe dat uitpakt! Ik hoop op een paar kritische jury rapporten.

Dus! Als je mee wilt doen met beide wedstrijden, dan kan dat nog. Voor Fantastels moet je even doorschrijven, de deadline staat op 31 oktober om middernacht. Voor Trek Sagae heb je iets meer de tijd: daar loopt de deadline op 31 december van dit jaar af. Doen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *