EDGE.ZERO 2016

De uitslagen van EDGE.ZERO zijn binnen – en Donkere Wolken is geselecteerd voor publicatie!

Na mijn vijfde plek op Fantastels besloot ik Donkere Wolken te redigeren naar aanleiding van de jury rapporten en vervolgens in te sturen naar EDGE.ZERO. EDGE.ZERO is een selectiewedstrijd waar alle verhalen die hebben meegedaan aan andere schrijfwedstrijden in 2016, of die al een keer zijn gepubliceerd in 2016, naar ingezonden kunnen worden. De verhalen worden beoordeeld op een aantal criteria en gaan dan (mogelijk) door van de sludge ronde, naar de longlist en uiteindelijk hopelijk naar de shortlist en publicatie in de EDGE.ZERO bundel.

De verhalen op de shortlist worden op volgorde gezet naar het aantal punten dat ze verzameld hebben in de twee ronden daarvoor. Iedere auteur kan met 1 verhaal geselecteerd worden voor publicatie, en daarnaast met een verhaal dat in collaboratie is geschreven. Er wordt gekeken naar de ruimte die er is in de bundel en op basis daarvan wordt van boven naar beneden geselecteerd wat er in de bundel past.

Edge Zero Wonderwaan cover

Ik had natuurlijk gehoopt op een plek in de longlist, minstens. Dat lukte. Tot mijn grote verrassing haalde ik echter ook de shortlist! Voor mij was het een mooie bevestiging dat de hoge plek voor Donkere Wolken bij Fantastels geen “fluke” was – het kan natuurlijk altijd zo zijn dat in een bepaalde wedstrijd de concurrentie niet zo moordend was of dat je nu toevallig iets geschreven hebt dat bij deze set juryleden erg in de smaak valt. Als een verhaal het dan ook goed doet bij een compleet andere set juryleden met andere criteria – dat bevestigt voor mij dan in ieder geval dat het niet slecht is wat ik geschreven heb. Erg blij mee dus!

Daarna was het wachten op het bericht welke verhalen daadwerkelijk in de bundel zouden komen. Toen dat kwam, bleek dat er genoeg ruimte is in de bundel om alle verhalen op de shortlist te publiceren. Mijn eerste publicatie is dus een feit, ik moet mezelf nog steeds af en toe even knijpen dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. Donkere Wolken is straks beschikbaar in print voor iedereen die het maar wil lezen, en dingt mee naar de EDGE.ZERO award 2016. Zo ontzettend leuk!

Edge Zero bundel 2016 cover

Er komt een speciale Wonderwaan editie, en natuurlijk verschijnt er de EDGE.ZERO 2016 bundel in paperback. Daarnaast verschijnt de bundel ook als e-book, en worden alle verhalen op de EDGE.ZERO site gepubliceerd zodat zoveel mogelijk mensen er een oordeel over kunnen vellen voor de award. Ik verwacht dat de eerste edities zo rond eind september, begin oktober uit zullen zijn. Hoera!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *