Recensie: Bloed & Scherven – Kelly van der Laan

Net als bij voorganger Stof en Schitteringen had ik de eer om deel uit te mogen maken van het legertje proeflezers … en las ik dit boek dus voordat het uitkomt op Castlefest 2015.

Net als “Stof” is Bloed en Scherven geen doorsnee fantasy of sciencefiction roman. Ik vind het zelfs lastig het genre te pinpointen – en ergens is dat ook niet belangrijk.

Bloed & Scherven

Kelly schrijft gritty, rauwe verhalen die draaien om mensen, intermenselijke relaties, emoties en wat gebeurtenissen van buitenaf met je kunnen doen, en van je kunnen maken. In dit vervolg op Stof en Schitteringen volgen we Sirka, Valeria, Joy en Seamon opnieuw na de gebeurtenissen met de Lentagon. Ze worden een speelbal tussen twee strijdende naties, en tegen wil en dank meegesleurd in de politieke verwikkelingen die hieruit ontstaan.

Voeg daaraan toe een Jediaan die gekweld wordt door zijn verleden, een wilde vlucht en een nog krachtiger wapen waarvan de magie verslavend is, en de chaos is compleet. Wat doe je als je op de vlucht bent en zo’n krachtig wapen hebt? Wat doe je als je in een groep mensen bent die allemaal andere belangen hebben? Wat doe je als je in een vleugje toekomst een afschuwelijke ramp ziet gebeuren? Wat doe je, als de gebeurtenissen buiten jou om je tegen wil en dank bestempelen als terrorist?

Lees en oordeel zelf. Aanrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *